Artiklar
  Intervjuer
  Dokumentation
  Kurser
    Webbdesign
    JavaScript
    DHTML
    HTML
    CSS
    CGI
    XML
    ASP

  Forum
  Lag och Rätt
  Backup
  Färgverktyg
  Firewalls
  Ftp-klienter
  Ftp-servrar
  Html-editorer
  Länktestare
  Mailservrar
  Submiters
  Tillbehör
  Webläsare
  Webservrar
  Misc
  Skryt
  Nyheter
  Kontakta
  Om Citruz.nu
  Veckanssajt
     
"Webbyggarens smultronställe #1"

CITRUZ/KUNSKAP/ARTIKLAR/PLANERING ÄR A-O

3. Lokalisera hoten
Antingen är du först med en unik idé, då kommer konkurrenter skapas som försöker göra liknande projekt. Eller så försöker du likna någon annans idé...

i nio fall av tio finns det konkurrens inom ett visst område ,förutom inom bensin och operativsystem =). Det kommer alltså sitta en grupp människor med liknande idé och mål som dig och din grupp, detta är fienden. Enklaste sättet att bli den bättre inom området är att helt enkelt erbjuda marknaden bättre och billigare produkter eller tjänster, arbeta mer än dina konkurrenter.

Tänk dig två konkurerrande bagerier... Du driver det minst lönsamma bageriet, hur vänder du då detta?

Vandra in på det konkurerrande bageriet och köp en av varje erbjuden produkt, sätt dig sedan och testa alla produkter och jämför dem med dina egna. Är de godare måste du helt enkelt sätta dig ner med dina bagare och skapa en ännu godare kaka eller liknande "produkt". Är kakan inte godare utan kanske smakar jätteäckligt kan det tyda på att ni satsat på för lite reklam och marknadsföring. Satsa då mer pengar på att nå ut till marknaden genom exempelvis dagspress och flygblad.

4.Tillvägagångssätt
*Vem skall hosta er sajt, skall ni göra det själva och i sådana fall vilken kapacitet be
höver ni på servers och bandbredd, vem skall göra jobbet?

*Vem skall överföra designen på sajten från papper till "verklighet" och med vilken teknik skall ni göra detta?

*Hur pass mycket information innehåller er sajt, kommer det räcka med HTML eller behöver ni en totalt databasdriven sajt? I sådana fall vilken mjukvara skall då användas och vem skall göra jobbet?

*Hur mycket pengar skall ni satsa på reklam? Om ni skall satsa mycket, vartifrån skall då pengarna komma och vem skall ta hand om det. Till vilka skall ni vända er för att köpa reklamplats?

*Behöver ni registrera företagsnamn och liknande? Ifall att ni ska, vem skall då göra detta? (www.prv.se)

Som du kan se så finns det gott om frågor som behöver ett svar. Men ovanstående är dock bara ett kort utdrag från hela sanningen. Du kommer planera mycket mer än detta dock är detta en god grund att utgå från. Försök att få ihop allt på papper! allt, allt, allt!

När "båten" är klar...
Nu har alla sidor designats, alla annonser köpts och alla servrar snurrat igång... Det är nu det börjar! Lägg inte av nu, pusta inte ut! fixa en firmafest men tänk på att det är nu agnarna skilljs från vetet!

"Om du ligger och inte gör något, ställ dig då frågan om ditt projekt nått sitt mål? Har det är det bara att gratulera! Har det inte det måste du jobba vidare, mer och hårdare för att du skall lyckas!"

Bakåt

 

Uppåt
Bakåt
Copyright (c) 2000-2001 Citruz.nu | Kontakta | Om Citruz.nu |

Sophies Marsvin!
Trots att hamstrar är min personliga favorit gillar jag även marsvin... Kolla in Sopies sajt som handlar om just... Marsvin!

Att Notepada eller inte...
Om man inte behärskar HTML genom notepad, ska man då bry sig om att lära sig det eller ska man ta genvägen genom ett WYSIWYG-program som exempelvis Dreamweaver eller Frontpage?

Fem WebbVerktyg
Det finns program som kostar, sedan finns det sådana som inte kostar! Här är fem utmärkta gratisverktyg som kan komplettera webbyggaren.
  Underkonstruktion.nu
BETYG:
En användbar webbok om hur man lägger ut sin hemsida, webbismer, sajtanalyser och mycket annat matnyttigt!
Parachat
BETYG:
Otroligt populär chat med miljontals användare världen över. Otroligt enkel att använda (klipp och klistra-källkod!)
Flashfxp
BETYG:

Ett användarvänligt FTP program som stödjer resuming!