ANVÄNDBARHET

Användbarhet/Värd att använda/Användningsbar...

En webbsajt kan liknas med en gåva, en present från dig till dina besökare. Trots att det är du som sitter vaken uppe på nätterna och jobbar med sajten är det upp till besökarna om din sajt är lyckad eller ej.

Tänk dig att du är en 15-årig grabb som lever för att trimma moppar och ragga brudar. Tänk dig också sedan att du ger din gammelfarmor ett sprillans nytt trimmavgasrör till en moped! Det skulle ju vara precis vad du önskat dig, men nu är det din gammelfarmor som fått en present som hon absolut inte har den minsta gnutta användning av (förutom i vissa extrema fall). Likadant är det med webbyggare som designar sina sidor efter sina egna behov och sedan undrar varför så många klagar på sajtens användbarhet.

Om du vill vara säker på vad dina användare vill ha, fråga dom!

Besökarcentrerat webbyggande

Genom att veta din målgrupp kan du även ta reda på hur du skall bygga din sajt. Genom att ha dessa ord = "Utgå från målgruppens behov" i dina tankar kommer du markant öka dina chanser att bygga en användbar sajt för dina besökare. Kom ihåg! Utgå från målgruppens behov...

Lär känna din målgrupp/befintliga besökare

Genom att ta kontakt med presoner som ingår i den tilltänkta målgruppen för din sajt kan du få ut värdefull information om deras syn på hur en sajt ska se ut. Jobbar du med att ta fram en sajt åt ett företag eller liknande skall du se det som prioritet att så tidigt som möjligt under projektets gång ta reda på all tänkbar information om målgruppen.

En sajt kan självklart ha olika typer av målgrupper/besökare. Detta "problem" klarar du enklast av genom att dela in de tilltänkta besökarna i olika undergrupper. Vi på Citruz.nu är (tack vare en tidigare undersökning) medvetna om exempelvis: kunskapsgrad inom webbygge, kön och diverse annan nyttig information som gör att vi kan anpassa oss efter detta. Det dominerande grupperingssättet vi använder oss av är "förkunskaper eller grad av kunnande inom webbyggande", utifrån detta kan vi anpassa våra avdelningar till att på bästa sätt passa dessa olika grupperingar.

Upprepning: (Som dock är värd att upprepa), Det är inte webbyggaren, utan besökarna som slutligen avgör om sajten är bra eller ett stolpskott.

Det finns alltför många webbyggare som utgår från sina egna kunskaper och sin egen smak som i webbyggarens fal ofta betyder ett högre kunnande om internet än medelsurfaren. Men om din sajt ska vända sig till likasinnade kan du behöver du ofta inte tänka lika mycket på det. Men något bland det värsta som jag själv upplever på sajter är när man helt enkelt måste tänka mer än nödvändigt för att få den informationen man behöver. Om det var meningen att jag ville sitta och försöka lista ut hur jag tar mig fram till viss information skulle jag inte surfa utan snarare springa omkring på stadsbiblioteket med ögonbindel.

Visst finns det många begåvade designers på webben som ägnar tresiffriga timmtal med att göra udda, kluriga, svårförstådda, användarmässiga stolpskott och totalt värdelösa sajter som inte tillför något annat än vacker färg och form. ( Ett utmärkt exempel på detta får du om du kollar in vissa av medlemmarna på Swedeform.com, inget illa menat om denna typ av webbyggare så länge de besparar användarinriktade webbyggare kommentarer som "Äh... Fan va ute! Det e Flash som gäller nu!" och "Va!?! inga coola shockwaves!!!" och liknande).

Interaktiv design

Sätt dig inte ner och analysera din sajt efter att du byggt den! Jag vet dock att det är omöjligt att analysera något som inte existerar... Då blir alltså det bästa valet att så tidigt som möjligt försöka utvärdera ditt projekt, analysera en tidig beta eller liknande för att minimera antalet extraarbete som krävs för ett ombygge.

Utvärderingssätt

Det finns många utprövade sätt att testa sitt projekt med... Nedan hittar du tre olika sätt som kan vara till stor hjälp.

Mastodontchecklistan

En del aha-upplevelser får du garanterat om du läser igenom hela den sammanställda checklistan om "good design and usabiliy". Som du enklas når genom att gå in på http://www.stcsig.org/usability/topics/articles/he-checklist.html.

Användartest

Genom att låta personer ur din målgrupp testa din sajt och själva komma med åsikter och funderingar kan du få ut mängder av mycket intressant och framför allt, konstruktiv information. En djupare förklaring till detta hittar du på denna adress: http://www.useit.com/alertbox/20000319.html.

När du sedan har din lilla grupp med människor samlade ber du dem utföra en vissa sak, som exempelvis att navigera sig fram till en speciell plats och därifrån utföra en specifik sak. Medan dina testpersoner gör detta ska du iaktta deras tillvägagångssätt och anteckna viktiga saker som:

* Hur de tar sig fram till en specifik plats. Tar de samma väg som du skulle tagit eller tar de en annan, ny eller oväntad väg till sitt mål?
* Vart på sajten får testpersonerna problem med att hitta och vad är det som gör att de känner sig vilse?

Du skall endast iaktta, inte hjälpa testpersonerna. Du ska inte heller skälla ut dom när de kör fast på ställen som du ser som ofelbara. Sitt bara och anteckna, iaktta och analysera deras beteende. Sedan när de är klara och du förhoppningsvis har dina anteckningar kan ni sätta igång och diskutera föregående aktivitet och på detta sätt ytterligare ge dig mer konstruktiv kritik på ditt bygge.

Självklart ska du inte ändra din sajt efter alla dina testpersoners alla misstag och oförståenden. De flesta av dina testpersoner skulle antagligen förstå att man köper en sak genom att klicka på "klicka här för att köpa"-knappen. Men om mot förmodan någon av dina testpersoner skulle misslyckas med att inse knappens betydelse behöver du inte bryta ihop. Vissa saker får man helt enkelt ha överseende med.

Eget användartest

Om du saknar de resurser som behövs för att driva ett test med testpersoner kan du självklart försöka sätta dig själv i rollen som din egen besökare och på det viset gå igenom användbarheten på din sajt. Detta sätt är enligt mig högst tvivelaktigt eftersom det kan vara svårt att se sina egna brister (om du inte såg felet förut, varför skulle du då se det nu?), men "nöden har ingen lag".

Slutligen...

Planera din sajt utifrån din målgrupp och deras teoretiska beteende. Låt sedan representanter från denna/dessa målgrupper testa din sajt för att ge dig en utvärdering på användbarheten. Ha kul när du bygger och utgå ifrån dina slutanvändare.

Copyright (c) Citruz.nu 2000-2001