Artiklar
  Intervjuer
  Dokumentation
  Kurser
    Webbdesign
    JavaScript
    DHTML
    HTML
    CSS
    CGI
    XML
    ASP

  Forum
  Lag och Rätt
  Backup
  Färgverktyg
  Firewalls
  Ftp-klienter
  Ftp-servrar
  Html-editorer
  Länktestare
  Mailservrar
  Submiters
  Tillbehör
  Webläsare
  Webservrar
  Misc
  Skryt
  Nyheter
  Kontakta
  Om Citruz.nu
  Veckanssajt
     
"Webbyggarens smultronställe #1"

Skriv ut artikeln

Upp och sedan spikrakt ner!

Internetanvändning bland befolkningen i Sverige 16-64 år
1994 var ett genombrottsår för Internet, det var då den första webbläsaren som liknar dom idag skapades. Internet spred sig snabbt i Sverige och i slutet av 1900-talet så hyrde många svenskar hemma-PC via sina arbetsplatser, vilket resulterade i att antalet svenskar som hade tillgång till Internet ökade kraftigt. Sverige ligger långt fram när det gäller IT. Analysföretaget IDC hat tagit fram ett så kallat Information Society Index som visar hur utvecklingen av IT ser ut i samhället, 55 länder har undersökts och Sverige är det ledande landet efter USA. Internet har utvecklats så enormt de senaste åren och nästan alla företag anpassar sin verksamhet efter Internet.

Massa idèer!
Internetmarknaden har blivit stor nu eftersom större delen av befolkningen har tillgång till Internet. Internet är också nytt vilket innebär att ingen riktigt vet vad kunderna vill ha, vad som är möjligt respektive inte möjligt. Det har kommit upp allt från radiokanaler till vanliga butiker på Internet och alla har varit mer eller mindre lyckade. De vanligaste sättet för Internetföretagen att finansiera sina tjänster är antingen att få in pengar genom sponsorer, vilket är vanligt för t.ex. portaler och liknade som har många besökare men deras tjänst är gratis för användarna. Sedan finns det Internetbutiker som säljer varor som vanliga butiker men tar betalt på Internet, man betalar med kontokort vilken kan vara ett problem för många. När man ska betala med kontokort så behövs bara kortnumret, vilket många tycker är riskabelt att lämna ut på Internet. De flesta kan inte så mycket om hur Internet fungerar, man läser i tidningar om hur "Hackers" lätt tar sig in i datorer och förstör, många blir osäkra. Unga har oftare lättare att förstå sig på Internet än äldre, eftersom dom har växt upp med datorer i sin omgivning.

Inget intresse, inga intäkter
De företag som lever på sponsorer lever ganska farligt. Företaget bildas och har en ny ide som gör många investerare nyfikna och investerar i företaget. Dom hyr lyxiga kontor och allt är av högsta kvalitet, anställer mer och mer personal, allt flyter på och de får ännu fler sponsorer. Sedan så kommer det ett nytt företag som har en ännu läckrare ide och då försvinner många sponsorer dit och intäkterna minskar. Pengarna börjar ta slut, dom flyttar till billigare lokaler och till slut så går dom i konkurs. Försvinner intresset så försvinner också intäkterna.

Bakåt

 

Uppåt
Framåt

 

Copyright (c) 2000-2001 Citruz.nu | Kontakta | Om Citruz.nu |

Sophies Marsvin!
Trots att hamstrar är min personliga favorit gillar jag även marsvin... Kolla in Sopies sajt som handlar om just... Marsvin!

Att Notepada eller inte...
Om man inte behärskar HTML genom notepad, ska man då bry sig om att lära sig det eller ska man ta genvägen genom ett WYSIWYG-program som exempelvis Dreamweaver eller Frontpage?

Fem WebbVerktyg
Det finns program som kostar, sedan finns det sådana som inte kostar! Här är fem utmärkta gratisverktyg som kan komplettera webbyggaren.
  Underkonstruktion.nu
BETYG:
En användbar webbok om hur man lägger ut sin hemsida, webbismer, sajtanalyser och mycket annat matnyttigt!
Parachat
BETYG:
Otroligt populär chat med miljontals användare världen över. Otroligt enkel att använda (klipp och klistra-källkod!)
Flashfxp
BETYG:

Ett användarvänligt FTP program som stödjer resuming!