Artiklar
  Intervjuer
  Dokumentation
  Kurser
    Webbdesign
    JavaScript
    DHTML
    HTML
    CSS
    CGI
    XML
    ASP

  Forum
  Lag och Rätt
  Backup
  Färgverktyg
  Firewalls
  Ftp-klienter
  Ftp-servrar
  Html-editorer
  Länktestare
  Mailservrar
  Submiters
  Tillbehör
  Webläsare
  Webservrar
  Misc
  Skryt
  Nyheter
  Kontakta
  Om Citruz.nu
  Veckanssajt
     
"Webbyggarens smultronställe #1"

Boo.com Ett skräckexempel...
Ett exempel på ett lite väl riskabelt projekt är Boo.com. Boo skapades av två svenskar, Kajsa Leander och Ernst Malmsten. Affärsidén var att skapa en global Internetbutik som skulle sälja exklusiva sportkläder. De båda hade tidigare till-sammans skapat flera lyckade riskprojekt, bland annat Internetbokhandeln Bokus.

De fick in runt en miljard kronor i riskkapital till sitt nya projekt. Pengarna satsades på reklam och kontor värden över. De skaffade kontor i Londons lyxigaste kvarter och inredning för massor av pengar, som mest gjorde dom av med 8.5 miljoner kronor i veckan, vilket kanske är lite att ta i för ett nystartat företag. Många anställda började misstänka att företaget inte sköttes korrekt, några hann hoppa av innan företaget gick i konkurs.

Under de första nio månaderna drevs företaget av en företagsledning styrd av tre "C": champagne, caviar och Concorde. Företaget var klart misskött, troligen så hade Kajsa och Ernst tappat begreppet på vad som var möjligt att genomföra eller inte. De hade haft fullträffar på sina tidigare idéer och tjänat många miljoner. Men turen varade inte för evigt, investerarna blev oroliga över hur företaget sköttes och drog sig ur en efter en. Konkursen var ett faktum, utgifterna blev större än intäkterna.

Internetmarknaden präglas av en stor osäkerhet, både hos kunderna och investerarna. Kunderna är rädda att säkerheten är för liten, vilket är en följd av att dom inte riktigt vet hur det fungerar. Investerarna är rädda för att satsa pengar på fel företag eftersom marknaden är ny. Ingen vet vad som kommer att fungera bra i framtiden, eller vad som är att slänga pengar i en önskebrunn. Denna osäkerhet kommer dock troligen att försvinna när allmänheten blir mer insatt i hur allt fungerar.

Internet är stort och det kommer inte att sluta växa…

Bakåt

 

Uppåt
Bakåt
Copyright (c) 2000-2001 Citruz.nu | Kontakta | Om Citruz.nu |

Sophies Marsvin!
Trots att hamstrar är min personliga favorit gillar jag även marsvin... Kolla in Sopies sajt som handlar om just... Marsvin!

Att Notepada eller inte...
Om man inte behärskar HTML genom notepad, ska man då bry sig om att lära sig det eller ska man ta genvägen genom ett WYSIWYG-program som exempelvis Dreamweaver eller Frontpage?

Fem WebbVerktyg
Det finns program som kostar, sedan finns det sådana som inte kostar! Här är fem utmärkta gratisverktyg som kan komplettera webbyggaren.
  Underkonstruktion.nu
BETYG:
En användbar webbok om hur man lägger ut sin hemsida, webbismer, sajtanalyser och mycket annat matnyttigt!
Parachat
BETYG:
Otroligt populär chat med miljontals användare världen över. Otroligt enkel att använda (klipp och klistra-källkod!)
Flashfxp
BETYG:

Ett användarvänligt FTP program som stödjer resuming!