Intervjuer
  Artiklar

  Dokumentation
  Forum
  Kurser
    Webbdesign
    JavaScript
    DHTML
    HTML
    CSS
    CGI
    XML
    ASP

  Lag och Rätt
  Litteratur
  Backup
  Färgverktyg
  Brandväggar
  Ftp-klienter
  Ftp-servrar
  Html-editorer
  Länktestare
  Mailservrar
  Misc
  Submiters
  Tillbehör
  Webläsare
  Webservrar
  Skryt
  Veckans sajt
  Krönikan
  Hjälp oss
  Nyheter
  Kontakta

  Om Citruz.nu
     
| WEBBYGGARENS SMULTRONSTÄLLE #1 |

CITRUZ/KUNSKAP/ARTIKLAR/FTP-skolan

Nu har du givit WSFTPLE all information som behövs för att logga in på ditt webhotell/din hemsida. För att spara all inskriven information i den nyligen skapade profilen kan du nu trycka på "Apply"-knappen.

Denna procedur som du nu precis gjort är endast nödvändig vid första tillfället som du ska logga in på din hemsida. Sedan så kommer du bara behöva välja din profil i rullningslisten och trycka på "Ok"-knappen för att logga in.

Efter att du tryckt på "ok"-knappen loggar ftp-klienten(WSFTPLE) upp mot din hemsida på ditt webbhotells webbserver och du ser troligtvis liknande bild.

Till vänster har du nu ett fönster som påminner om Windows utforskaren, i detta fönster navigerar du runt på din hårddisk. Till höger hittar du ett liknande fönster, men med detta fönster navigerar du på ditt "konto" (ditt webbhotells webbserver har tilldelat dig en del av sin hårddisk som även kan ses från andra genom att skriva in din hemsidas adress i sin webbläsare, exempelvis citruz.nu eller sunet.se.

Nu navigerar du dig fram till den plats på din egna hårddisk där du sparat din hemsida. Sedan markerar du de filer som du vill överföra till serverns hårddisk. Sedan drar du filerna från "din hårddisks fönster" till "webbserverns hårddisk". När du sedan släpper filerna skickas de iväg till webbservern som sedan normalt kan nås av alla med internet och en webbläsare. Om du istället vill ha filer som ligger på ftpservern markerar du de filer i höger fönster (serverns fönster) och drar sedan över filerna till vänster fönster (din hårddisks fönster).

Du kan nu testa din hemsida genom att öppna din webbläsare och skriva in din hemsideaddress. Om du inte ser den sidan som du tänkt dig så kan du antingen ha skrivit fel address, webbservern kanske är trasig eller så har du inte döpt din förstasida till index. Om du inte definierat en specifik fil på webbservern dit du ska (www.citruz.nu) öppnas ofta den fil som heter index, finns det ingen sådan fil så får du ofta ett felmeddelande. Men du kan även ange en specifik fil (exempelvis www.citruz.nu/tipsa.htm). Det är viktigt att du skriver in en fil som finns, annars får du ett felmeddelande.

Nu har du förhoppningsvis lärt dig de viktigaste delarna i WSFTPLE och du bör nu inte få några problem med att ladda upp filer på din webbplats.

Bakåt

 

Uppåt
Bakåt

 

Copyright (c) 2000-2001 Citruz.nu | Kontakta | Om Citruz.nu | Hjälp oss |

Lundqvist-Lundberg webplats
En familjeportal där du bland annat kan få ditt båtkapell lagat eller kolla på glaskonsthantverk...
Johan Hansson
Johan är VD på nyhetsbrevet Surftips.se. Här pratas det exempelvis om dotcomdöd, utgallring och företagsidèer...
Mikael Rytterstam
Patrik frågar och Mikael svarar, Mikael jobbar på bannerbytarföretaget Linkpool.com
Learnasp.com [learnasp.com]
Betyg:

Domännamnet säger allt! här lär du dig ASP...
Sajten kan dock upplevas något svårnavigerad för den ovane surfaren.
Javascript.nu  
BETYG:
Erbjuder inte bara javascriptkurser även kurser inom DHTML, Perl etc. Stort minus för all reklam...
Windows Commander
BETYG:

En bra FTPklient som exempelvis har stöd för fxp (server to server), flerspråksstöd etc...