Artiklar
  Intervjuer
  Dokumentation
  Kurser
    Webbdesign
    JavaScript
    DHTML
    HTML
    CSS
    CGI
    XML
    ASP

  Forum
  Lag och Rätt
  Backup
  Färgverktyg
  Firewalls
  Ftp-klienter
  Ftp-servrar
  Html-editorer
  Länktestare
  Mailservrar
  Submiters
  Tillbehör
  Webläsare
  Webservrar
  Misc
  Skryt
  Nyheter
  Kontakta
  Om Citruz.nu
  Veckanssajt
     
"Webbyggarens smultronställe #1"

CITRUZ/KUNSKAP/ARTIKLAR/RISKEN MED EN STARTUP

Sida3: ITprojektens ljusa sidor

Det finns mycket mer att veta om att starta ett ITprojekt änn att det är riskfyllt och kostar mycket pengar. Speciellt finns det mycket att säga om miljön och människorna(åt minstonde så hade våra experter mycket att säga om det).

Jag har båda varit anställd på olika stora ITföretag men jag har även startat upp egna projekt som enskild utvecklare. Just nu är jag inne på mitt tredje startupprojekt som utan tvivel är det mest krävande både fysiskt, psykiskt och emotionellt. Jag hoppas att detta även skall bli det mest avlönande projektet, och det är detta som är min motivation att orka fortsätta. Men faktiskt, arbetet som du uträttar i ett stort ITföretag känns inte lika motiverat eftersom du känner dig som ett "kugghjul" som lätt kan bytas ut mot ett annat. Medan om du arbetar i ett litet startupprojekt är din roll mer påtaglig och viktig. Om ett projekt på ett stort ITföretag kollapsar så gör det knappast dig någonting, i alla fall inte om du fått din lön. Men om ett eget startupprojekt går åt pipan så går även du och dina medarbetares arbeten åt pipan.
--Joe Szuecs

Når du själv är med i ett eget startupprojekt så "brinner" du verkligen för ditt projekts framgång. Du och dina medarbetare är på väg mot något nytt och spännande och kanske helt banbrytande!
--Thau!

En av de bäste sakerna med när du är med i ett eget startupprojekt är att du alltid "köper och säljer". Som när jag var med och skapade Wired Digital var vi i desperat behov av en vice VD och en reklamansvarig. Eftersom vår idè med internetreklam var banbrytande så fanns det ingen att "kopiera" ifrån. Så vi beslöt att vi behövde leta på ett vanligt reklamföretag. Så när vi anställde ett reklam företag för att göra reklam åt oss passade vi på att fråga om de ville komma och arbeta för oss.

En av de personer som vi var intresserade av var Hal Riney. Vi vandrade in i ett litet konferrensrum på en måndags morgon och förväntade oss inte så mycket. Men det kom så mycket folk att vissa fick stå i dörr öppningen. Vi blev totalt överraskade över hur många som kom och allt tack vare Hal Riney. Genast en timme efter konferensen fick vi ett telefonsamtal från en kille som hette Rick Boyce, han ville inte köpa någon reklam till vår site, han ville jobba för oss. Och så blev det och inom en vecka så arbetade han för oss, och nu är han vida kännd som en av pionjärerna inom internetreklam. Men vi fick aldrig någon reklam från Riney.
--Andrew Anker

Bakåt

 

Uppåt
Framåt

 

Copyright (c) 2000-2001 Citruz.nu | Kontakta | Om Citruz.nu |

Sophies Marsvin!
Trots att hamstrar är min personliga favorit gillar jag även marsvin... Kolla in Sopies sajt som handlar om just... Marsvin!

Att Notepada eller inte...
Om man inte behärskar HTML genom notepad, ska man då bry sig om att lära sig det eller ska man ta genvägen genom ett WYSIWYG-program som exempelvis Dreamweaver eller Frontpage?

Fem WebbVerktyg
Det finns program som kostar, sedan finns det sådana som inte kostar! Här är fem utmärkta gratisverktyg som kan komplettera webbyggaren.
  Underkonstruktion.nu
BETYG:
En användbar webbok om hur man lägger ut sin hemsida, webbismer, sajtanalyser och mycket annat matnyttigt!
Parachat
BETYG:
Otroligt populär chat med miljontals användare världen över. Otroligt enkel att använda (klipp och klistra-källkod!)
Flashfxp
BETYG:

Ett användarvänligt FTP program som stödjer resuming!