Artiklar
  Intervjuer
  Dokumentation
  Kurser
    Webbdesign
    JavaScript
    DHTML
    HTML
    CSS
    CGI
    XML
    ASP

  Forum
  Lag och Rätt
  Backup
  Färgverktyg
  Firewalls
  Ftp-klienter
  Ftp-servrar
  Html-editorer
  Länktestare
  Mailservrar
  Submiters
  Tillbehör
  Webläsare
  Webservrar
  Misc
  Skryt
  Nyheter
  Kontakta
  Om Citruz.nu
  Veckanssajt
     
"Webbyggarens smultronställe #1"

CITRUZ/KUNSKAP/INTERVJUER/EVA VON PEPEL
 

Namn: Eva von pepel
Yrke: Markeringsspråkspecialist/Webbutvecklare
Ålder: 20+
Familj: Ja
Sajt: http://www.algonet.se/~eva/ref/ http://www.zoon.se

Vad tycker du är den största förändringen mellan dagens sajter och de som fanns på nätet för sju år sedan, och tycker du att det är en positiv eller negativ utveckling?

Den största skillnaden ligger i det visuella. Man skall vara störst och vackrast - till varje pris. I och med detta görs dagens webbplatser mer och mer plattformsberoende. En sådan utveckling ser jag inte som positiv. Internets grundkoncept är ju att alla, oberoende av program- och/eller hårdvara ska ha tillgång till samma information.
      En biverkning av det ovannämnda är att idag vill man även tjäna pengar på sina sajter. För sju år sedan ville man (gemene man) enbart synas.

Vad tror du är den största orsaken till att flertalet av webbens aktörer har en ekonomisk vinning i tanken? Kan det vara så att media har målat upp en bild av att alla som skaffar sig en egen webbsajt blir rika?

Generellt har ju mänskliga aktiviteter en tendens till att fokusera på ekonomisk vinning visserligen finns det många idiella aktiviteter men majoriteten har alltid varit profiterande.
      Med detta faktum som utgångspunkt blir ju även webbens aktörer styrda under mammon och med webbens inbyggda fördelar, massvolym och den relativt billiga produktionskostnaden, även påverkad av dessa fundamentala mänskliga aktiviteter.
      Medias rapportering är snarare ett resultat av att det på en aldrig tidigare skådad hastighet har givits möjligheter till att på oerhört kort tid generera ofattligt stora vinster på något som inte har varit vare sig dyrt att producera eller distribuera!

Vidare till Coca Cola och IT-startups! >>

Copyright (c) 2000-2001 Citruz.nu | Kontakta | Om Citruz.nu |

Sophies Marsvin!
Trots att hamstrar är min personliga favorit gillar jag även marsvin... Kolla in Sopies sajt som handlar om just... Marsvin!

Att Notepada eller inte...
Om man inte behärskar HTML genom notepad, ska man då bry sig om att lära sig det eller ska man ta genvägen genom ett WYSIWYG-program som exempelvis Dreamweaver eller Frontpage?

Fem WebbVerktyg
Det finns program som kostar, sedan finns det sådana som inte kostar! Här är fem utmärkta gratisverktyg som kan komplettera webbyggaren.
  Underkonstruktion.nu
BETYG:
En användbar webbok om hur man lägger ut sin hemsida, webbismer, sajtanalyser och mycket annat matnyttigt!
Parachat
BETYG:
Otroligt populär chat med miljontals användare världen över. Otroligt enkel att använda (klipp och klistra-källkod!)
Flashfxp
BETYG:

Ett användarvänligt FTP program som stödjer resuming!