Artiklar
  Intervjuer
  Dokumentation
  Kurser
    Webbdesign
    JavaScript
    DHTML
    HTML
    CSS
    CGI
    XML
    ASP

  Forum
  Lag och Rätt
  Backup
  Färgverktyg
  Firewalls
  Ftp-klienter
  Ftp-servrar
  Html-editorer
  Länktestare
  Mailservrar
  Submiters
  Tillbehör
  Webläsare
  Webservrar
  Misc
  Skryt
  Nyheter
  Kontakta
  Om Citruz.nu
  Veckanssajt
     
"Webbyggarens smultronställe #1"

CITRUZ/KUNSKAP/ARTIKLAR/FÅ UT MER AV DINA BESÖKARE

Få ut mer av dina besökare

Har du och din sajt flera miljoner att spendera på reklam och pr? Eller är din budget begränsad och du får jobba mycket hårt för att få besökare till din sajt?
Om du tillhör den senare nämnda kategorin så vet du nog hur viktigt det är att få ut så mycket som möjligt från varje enskild besökare. För att lyckas med detta behöver du behandla varje enskild besökare som en storkund och se till besökarens bästa.

Ett par viktiga punkter:

*Försök att fådina besökares E-mail adresser.
Varför? För att kunna underrätta dina besökare om uppdateringar, nyheter och olika evenemang etc på din sajt i form av ett nyhetsbrev.VARNING!, På nätet finns det gott om olika företag som betalar riktigt bra för att få e-mail adresser att skicka reklam till. Plötsligt sitter du där med kanske 1200 besökare och hittar någon som är villig att betala en dollar per mail adress!, med lite snabb matte får du det snabbt till över tusen dollar! WOW kanske du tänker, men tänk en gång till, hur skulle du reagera om du var besökaren so plötsligt fick massa reklam i sin mail. Det finns knappast ett mer effektivt sätt att svika sina besökare på änn att sälja deras e-mail adresser.
Vill du ha dina besökares förtroende bör du ha någon typ av "privacy policy" på din sajt som berättar att mail adresser och andra uppgifter om besökarna hålls konfidentiella och inte är ämnade att säljas vidare.(Citruz.nu har aldrig och kommer aldrig att sälja eller på annat sätt ge ut e-mail adresser eller annan information om sina besökare.

*En värvnings avdelning.
Varför? Att ha en värvnings avdelning på din sajt där besökare kan maila kompisar och berätta om din sajt är ett vida underskattat medel till att få ut mer av dina besökare.

*Ta reda på din sajts utgångar.
Varför? Att stoppa dina besökare från att lämna din sajt med exempelvis popups och olika vilseledande länkar är inte att rekommendera om du värnar om att dina besökare skall återkomma.
Däremot kan du ge dina besökare bra alternativa sajter att besöka när de lämnar din sajt, exempelvis till någon annan sajt som du tror att besökaren kan vara intresserad av.

Bakåt

 

Uppåt
Framåt

 

Copyright (c) 2000-2001 Citruz.nu | Kontakta | Om Citruz.nu |

Sophies Marsvin!
Trots att hamstrar är min personliga favorit gillar jag även marsvin... Kolla in Sopies sajt som handlar om just... Marsvin!

Att Notepada eller inte...
Om man inte behärskar HTML genom notepad, ska man då bry sig om att lära sig det eller ska man ta genvägen genom ett WYSIWYG-program som exempelvis Dreamweaver eller Frontpage?

Fem WebbVerktyg
Det finns program som kostar, sedan finns det sådana som inte kostar! Här är fem utmärkta gratisverktyg som kan komplettera webbyggaren.
  Underkonstruktion.nu
BETYG:
En användbar webbok om hur man lägger ut sin hemsida, webbismer, sajtanalyser och mycket annat matnyttigt!
Parachat
BETYG:
Otroligt populär chat med miljontals användare världen över. Otroligt enkel att använda (klipp och klistra-källkod!)
Flashfxp
BETYG:

Ett användarvänligt FTP program som stödjer resuming!