Artiklar
  Intervjuer
  Dokumentation
  Kurser
    Webbdesign
    JavaScript
    DHTML
    HTML
    CSS
    CGI
    XML
    ASP

  Forum
  Lag och Rätt
  Backup
  Färgverktyg
  Firewalls
  Ftp-klienter
  Ftp-servrar
  Html-editorer
  Länktestare
  Mailservrar
  Submiters
  Tillbehör
  Webläsare
  Webservrar
  Misc
  Skryt
  Nyheter
  Kontakta
  Om Citruz.nu
  Veckanssajt
     
"Webbyggarens smultronställe #1"

CITRUZ/KUNSKAP/ARTIKLAR/RISKEN MED EN STARTUP

Sida1: Förord

Att vara med i uppstarten av ett IT-företag är ungefär som att satsa allt på den äldsta hästen eller det sämsta
fotbollslaget, väldigt riskfyllt.

Skriv under den prickade linjen i ditt kontrakt och upptäck sedan hur hela ditt liv förändras, du kommer inte se varken din familj, dina kompisar eller soljus inom de närmaste månaderna. Du kommer till din förtvivlan upptäcka att din lön är lägre än den du fick när du extraknäckte på en bensinstation för 10 år sedan. Du och dina tio medarbetare sitter och arbetar i ett rum som är tänkt för högst en person. Din uråldriga dator är upprest på ett par plankor som vilar mellan två pallar. En person blir sjuk och plötsligt är alla sjuka, men ni har inte råd att vara sjuka så ni fortsätter arbeta ändå.

Men efter ett par månader blir din produkt klar och dagspressen blir villd av förtjusning. Din publik och börsen blir villd. Du är en miljonär. Du köper den där porschen du drömt om sedan du var liten, en ny B.O-stereo, en ny dator och ett par handgjorda Italienska skor. Din dröm har gått i uppfyllelse!

Eller så blir ditt projekt aldrig klart och "lanseringen" skjuts upp månad efter månad. Plötsligt vaknar du och märker att du sitter på ett möte och diskuterar en ny uppstart av en liknande idé av den förra. Efter ett tag händer samma sak igen och plötsligt stänger Telia din telefon för att du inte längre betala dina räkningar.

Repetera detta:
Ja, insatsen när du är med i uppstarten av ett It-företag är höga. Men om du lyckas kommer du belönas rikligt(Amazon , någon? Yahoo?). Skulle du riskera det? kan du riskera det? Smarta "gamblers" satsar aldrig mer än vad de kan förlora. Men det är otroligt svårt att överblicka kostnaderna av uppstarten av ett nytt ITföretag.

Så för att ge dig lite insyn i vad det innebär att starta ett ITföretag har vi samlat ihop en grupp veteraner inom området, på de följande sidorna hittar du det du bör veta innan du ger dig på att vara med och starta ett ITföretag.

Copyright Webmonkey.com/Översatt av Citruz.nu

Bakåt

 

Uppåt
Framåt
Framåt

 

Copyright (c) 2000-2001 Citruz.nu | Kontakta | Om Citruz.nu |

Sophies Marsvin!
Trots att hamstrar är min personliga favorit gillar jag även marsvin... Kolla in Sopies sajt som handlar om just... Marsvin!

Att Notepada eller inte...
Om man inte behärskar HTML genom notepad, ska man då bry sig om att lära sig det eller ska man ta genvägen genom ett WYSIWYG-program som exempelvis Dreamweaver eller Frontpage?

Fem WebbVerktyg
Det finns program som kostar, sedan finns det sådana som inte kostar! Här är fem utmärkta gratisverktyg som kan komplettera webbyggaren.
  Underkonstruktion.nu
BETYG:
En användbar webbok om hur man lägger ut sin hemsida, webbismer, sajtanalyser och mycket annat matnyttigt!
Parachat
BETYG:
Otroligt populär chat med miljontals användare världen över. Otroligt enkel att använda (klipp och klistra-källkod!)
Flashfxp
BETYG:

Ett användarvänligt FTP program som stödjer resuming!