Artiklar
  Intervjuer
  Dokumentation
  Kurser
    Webbdesign
    JavaScript
    DHTML
    HTML
    CSS
    CGI
    XML
    ASP

  Forum
  Lag och Rätt
  Backup
  Färgverktyg
  Firewalls
  Ftp-klienter
  Ftp-servrar
  Html-editorer
  Länktestare
  Mailservrar
  Submiters
  Tillbehör
  Webläsare
  Webservrar
  Misc
  Skryt
  Nyheter
  Kontakta
  Om Citruz.nu
  Veckanssajt
     
"Webbyggarens smultronställe #1"

CITRUZ/KUNSKAP/INTERVJUER/EVA VON PEPEL

Man har på senare tid kunnat höra många röster som kritiserar studenters syn på webbyrken. Dessa röster påstår att merparten av dessa studenter tror att webbyrken går ut på att "man sitter och spelar spel och dricker en massa läsk dag och natt" och behöver knapps jobba. Vad säger du om detta påstående? Är det så att merparten av de studerande har fått en skev bild av IT-branschen, eller grundar dessa röster sina påståenden på "luft"?

Precis så ser en arbetsdag ut för en del - coca cola och spel. Men det är inte där problemet ligger. Det riktiga hotet för hela branschen ligger i alla dessa experter. Det är väldigt lätt att bli en IT-expert. I många fall räcker det med att t ex snickrat ihop en hemsida åt sin far .. och sedan rullar det på.
     
Dessvärre saknar de flesta experter någon som helst expertis och har inte den minsta aning om vad de pratar om eller gör. Det är just alla dessa experter som, i min mening, har förstört e-handeln. Det är just dessa experter har gjort webben plattformsberoende och nu har fräckheten att kalla det för "förbättrad funktionalitet". Men det är just bakom dess två ord som man försöker gömma sin okunskap.
      Den förödande spridning av denna expertis beror till största delen på det faktum att det finns så lite folk som kan bedömma den och minst av alla kunden. Kunden vet inte vad han/hon köper och är tvungen att anlita en expert som i sin tur .... Om han/hon bara visste vilket skräp som köps och till vilket pris!
     
Återigen kommer vi till ekonomin. Jakten på inkomster (om än framtida), på att vara bäst, störst och vackrast har attraherat en massa lyckosökare och annat löst folk. Det är just dessa och inte coca cola/spel som hotar branschen och framfört allt dess utveckling.

Har du själv varit med på någon ITstartup? Har du i sådana fall några roliga/tråkiga minnen från det?

Inte personligen ... tills nu. Just nu håller jag med två andra på att starta ett IT-företag. Det tråkiga är att man har så många idéer men måste välja bort de flesta och enbart koncentrera sig på en - åtminstone i inledningsskedet. Det roliga är att branschen är så "rolig" och integrerar både yrkes- och privatliv med hobby och intressen. Det tråkiga är (generellt) att branschens utveckling bromsas av brist på kunnigt folk (nyrekrytering) samt att de bästa idéerna lämnar inte byrålådan därför att investeringsbolagens experter inte förstår sig på dem.

Vidare till Riskkapital och källarföretag >>

Copyright (c) 2000-2001 Citruz.nu | Kontakta | Om Citruz.nu |

Sophies Marsvin!
Trots att hamstrar är min personliga favorit gillar jag även marsvin... Kolla in Sopies sajt som handlar om just... Marsvin!

Att Notepada eller inte...
Om man inte behärskar HTML genom notepad, ska man då bry sig om att lära sig det eller ska man ta genvägen genom ett WYSIWYG-program som exempelvis Dreamweaver eller Frontpage?

Fem WebbVerktyg
Det finns program som kostar, sedan finns det sådana som inte kostar! Här är fem utmärkta gratisverktyg som kan komplettera webbyggaren.
  Underkonstruktion.nu
BETYG:
En användbar webbok om hur man lägger ut sin hemsida, webbismer, sajtanalyser och mycket annat matnyttigt!
Parachat
BETYG:
Otroligt populär chat med miljontals användare världen över. Otroligt enkel att använda (klipp och klistra-källkod!)
Flashfxp
BETYG:

Ett användarvänligt FTP program som stödjer resuming!