Artiklar
  Intervjuer
  Dokumentation
  Kurser
    Webbdesign
    JavaScript
    DHTML
    HTML
    CSS
    CGI
    XML
    ASP

  Forum
  Lag och Rätt
  Backup
  Färgverktyg
  Firewalls
  Ftp-klienter
  Ftp-servrar
  Html-editorer
  Länktestare
  Mailservrar
  Submiters
  Tillbehör
  Webläsare
  Webservrar
  Misc
  Skryt
  Nyheter
  Kontakta
  Om Citruz.nu
  Veckanssajt
     
"Webbyggarens smultronställe #1"

CITRUZ/KUNSKAP/ARTIKLAR/UNDVIK DOTCOM-DÖDEN

Fokusera
Vi spenderade ofta dagar, veckor
och långa nätter på projekt som vi plötsligt ansåg vara fel och värdelösa, projekten skrotades och vi började på nya. Genom att avbryta många av projekten gick mycket tid och pengar åt spillo. Vi investerade exempelvis 1 000 000 dollar i ett systemprojekt som vi sedan ansåg vara föråldrat och skrotades därför innan vi ens testat det på marknaden.

Investera och lita på din anställda.
På vårt företag tilläts inte alla att delta på vissa möten, mycket på grund av rädsla för att företagshemligheter skulle läcka. Man litade helt enkelt inte på varandra. Genom att styrelsen och nyckelpersonerna inte litade helt på de anställda minskade även de anställdas förtroende för de överordnade. Men genom att släppa in alla och låta dem vara med och planera projekt och tjänster kommer moralen på företaget höjas.

Tur och timing.
Ett företag kan självklart inte endast förlita sig på tur, men en god ledare bör veta hur man skall utnyttja tiden till sin fördel och på så vis hamna längst fram i det främsta ledet, framför sina konkurrenter. Någonstans har jag hört följande, "Om du och ditt företag inte ligger minst sex månader framför era konkurrenter så är ni redan efter!". Jobba hårt och bestämt mot ett mål, tro på dig själv och ge aldrig upp...

Orginalartikeln är skriven av Kathy Pendracky och översatt med tillstånd av denne... Kontakta henne på, dhamu@access.hky.com.

Bakåt

 

Uppåt
Bakåt
Copyright (c) 2000-2001 Citruz.nu | Kontakta | Om Citruz.nu |

Sophies Marsvin!
Trots att hamstrar är min personliga favorit gillar jag även marsvin... Kolla in Sopies sajt som handlar om just... Marsvin!

Att Notepada eller inte...
Om man inte behärskar HTML genom notepad, ska man då bry sig om att lära sig det eller ska man ta genvägen genom ett WYSIWYG-program som exempelvis Dreamweaver eller Frontpage?

Fem WebbVerktyg
Det finns program som kostar, sedan finns det sådana som inte kostar! Här är fem utmärkta gratisverktyg som kan komplettera webbyggaren.
  Underkonstruktion.nu
BETYG:
En användbar webbok om hur man lägger ut sin hemsida, webbismer, sajtanalyser och mycket annat matnyttigt!
Parachat
BETYG:
Otroligt populär chat med miljontals användare världen över. Otroligt enkel att använda (klipp och klistra-källkod!)
Flashfxp
BETYG:

Ett användarvänligt FTP program som stödjer resuming!